Postres


Ingredients
Biscuit genovesa: rovells (7), sucre llustre (200 g), mantega (250 g), clares d’ou (13), sucre (200 g), farina (250 g). Tiramisú: mascarpone (250 g), sucre (200 g), nata (500 g), ous (5), amarretto o marçala, cafè solubre. Preparació
Barrejar els ous i el sucre llustre, barrejar per altre banda les clares i el sucre fins que tripliquin el seu volumen. Fondre la mantega. Barrejar tot amb la farina tamitzada. Montar planxes de biscuit amb la màniga pastissera a sobre de paper sulforitzat en una safata de forn i coure a 180º durant 5 minuts aprox. , fins que estigui cuit. Per fer el tiramisú: Batre els rovells amb la meitat del sucre. Batre les clares amb l’altre mitat del sucre. Montar la nata sense sucre. Barrejar el mascarpone amb els rovells, les clares i la nata. Preparar motllos amb cinta de plàstic rodons i tallar bases de biscuit genovesa, ficar massa de tiramisú i alternant al mig amb biscuit banyat amb cafè. Acabar amb una capa de massa tiramisú i cacao en pols.

Ingredients
Biscuit sableux: ous (5), rovells (2), sucre (150 g), clares d’ou (4), sucre llustre (100 g), farina (125 g), farina ametlla (125 g), mantega pomada (150g), impulsor (50 g). Crema mantega: mantega (225 g), rovells (2), sucre (150 g), cafè solubre (1 tassa). Preparació
Per fer el biscuit sableux: Montar els ous, rovells i el sucre. Montar les clares i el sucre llustre. Barrejar amb les farines, la mantega pomada i l’impulsor. Montar planxes de biscuit amb la màniga pastissera, a sobre de paper sulforitzat en una safata de forn i coure a 180º durant 5 minuts aprox. , fins que estigui cuit. Per fer la crema de mantega: Es monten a la kitchenen els rovells. Es fà un xarop amb el sucre i l’aigua i vainilla fins que arrivi als 115ºC. S’incorpora el xarop als rovells, poc a poc i es deixa barrejant fins que es refredi el cul del bol de la kitchenen. Afegir la mantega tova, poc a poc. Se li afegeix el cafè soluble i es barreja. Per montar el pastís Opera: Es posa un paper de forn de base, es posa una placa de biscuit, crema de mantega, base de biscuit, mantega, etc. Napem amb bany de xocolata.
Ingredients
Ous (6), sucre (250 g), cobertura xocolata negra (600 g), mantega (160 g), nous (100 g), farina (175 g). Preparació
Fondre la cobertura de xocolata i la mantega amb la meitat del sucre al bany maria. Batre els ous amb l’altre mitat del sucre. Barrejar i afegir les nous trossejades i afegir la farina tamitzada. Posar en un motllo, preparat prèviament amb mantega i enfarinat, i posar al forn a 180ºC durant 15-20 minuts.

Ingredients
Biscuit genovesa (senzill): ous (10), sucre (250 g), farina (250g). Massini: nata líquida (1 l), sucre (550 g), ous (10), sucre per cremar. Preparació
Montar els ous i el sucre fins triplicar. Afegir la farina tamitzada. Montar planxes de biscuit molt fines, amb la màniga pastissera, a sobre de paper sulforitzat en una safata de forn i coure a 180º durant 3-4 minuts aprox. , fins que estigui cuit. Per fer el massini: Per fer la iema coure els ous i el sucre 5 minuts i deixar refredar. Batre la nata freda i quan estigui casi montada afegir el sucre. Agafar la meitat de la nata i afegir 200gr. de cacao en pols aprox. (trufa). Per montar el pastís posar una capa de biscuit genovesa i posar nata montada, posar una capa de biscuit i una capa de trufa, una capa de biscuit i napar amb la iema, posar-li sucre i cremar amb la pala cremadora.

.